Svarīgākais no 1990-tajiem  

 

 

.

 

Krafta izstādes atzīmēja savu simto gadadienu, pārvietojoties uz Nacionālo Izstāžu centru Birmingemā; šādu pārvākšanos izstāžu dalībnieku uzņēma ar lielu sajūsmu.

Arvien pieaugošais dalībnieku skaits lika izstādes pagarināt, bet līdz desmitgades beigām šī tendence tika pagriezta otrādi – gan dalībnieku, gan jaunu dzīvnieku reģistrācijas apjoms sāka kristies, un pirmo reizi vēstures gaitā garspalvainie kolliji vairs neatradās Kennelkluba divdesmit populārāko šķirņu sarakstā.

Ch Lorina Lucky locket at Trenley

Cenšoties veicināt suņu īpašnieku atbildības sajūtu, Kennelklubs ieviesa vairākas shēmas, tai skaitā arī „Suņu labo pilsoni”, lai atbalstītu pamata paklausības apmācību bez konkurences atmosfēras, un „Atklājiet suņus!”, kas vispārējais sabiedrībai ļāva gūt būtiskākos padomus par visām šķirnēm no zinošiem speciālistiem.

Kennelklubs atcēla savstarpējās krustošanas atļauju starp garspalvainajiem un gludspalvainajiem kollijiem, tādējādi liekot gludspalvainajiem kollijiem kļūt par neatkarīgu, atsevišķu šķirni.

Ch Newarp Silver Moonbeam pārsniedza vairāk nekā 70 gadus ilgušo Ch Eastwood Extra rekordu, iegūstot kopumā 31 Challenge sertifikātu.

Iekļaujot 50 atzītas šķirnes, Darba grupa tika uzskatīta par pārāk lielu, tādēļ to sadalīja Darba un Lauku grupās. Pirmais kollijs, kas tika iekļauts Lauku grupā, bija Simmonsas kundzes Lorina Lucky Locket at Trenley, kas lepojās jau ar diviem iegūtiem tituliem.

 


 

.

 
 
 
 

2000-2023 © Kolliju portāls. Visas tiesības patur autors.

0