21. gadsimts  

 

 

.

 

Nagu un mutes slimība dramatiski izjauca britu izstāžu frontes plānus, daudzas izstādes tika pārceltas, tai skaitā Krafta izstāde, un divas Vispārējās Čempionāta izstādes tika atceltas.

Cenšoties veicināt starptautisko konkurenci britu izstādēs, Kennelklubs ieviesa vienkāršotu un ievērojami

Casey no Danfrebekas

lētāku reģistrācijas formu suņiem, kas pieder ārzemniekiem.

Pakāpeniska Lielbritānijā pastāvošo karantīnas prasību atvieglošana rosināja ārzemju, lielākoties Eiropas izcelsmes kolliju pieplūdumu, kas uzlaboja gan izstāžu konkurenci, gan vaislas darbu, it īpaši gludspalvaino kolliju vidū.

Pēcnāves apbalvojumi sportā ir reta parādība, tādēļ Jasminei Raundai piešķirtā balva „Gada Labākais Garspalvaino kolliju audzētājs” bija vēl ievērojamāka, kad to papildināja Ch Jasand True Blue trīs pēc kārtas iegūtie tituli „Pati Labākā Garspalvaino kolliju cilts kuce” 2001/2003. gados, ieskaitot arī „Labāko Lauku grupu”  un 3. vietu „Suņu Pasaules Labāko vaislas kuču saraksts 2002”; šāds novērtējums ir tikai atbilstošs patiesam kolliju šķirnes entuziastam.

Kennelklubs noteica 29 vietējās šķirnes, kuras tika uzskatītas par „apdraudētām”, tai skaitā bija arī gludspalvainie kolliji, jo tie pastāvīgi nespēja piereģistrēt vairāk kā 300 jaunus šķirnes īpatņus ik gadu. Ne visi šķirnes atbalstītāji spēja piekrist šādam vērtējumam.

Chs Phreelancer Phrosty Moon over Corydon un Ingledene Late Night Love katra uzstādīja jaunu rekordu iegūto Challenge sertifikātu ziņā, pēdējā  no kurām saviem tituliem pievienoja arī „Best in Show” (visu šķirņu konkurencē), kļūdama par pirmo pēckara laika kuci, kas sasniedza šādu rādītāju.

 


 

.

 
 
 
 

2000-2023 © Kolliju portāls. Visas tiesības patur autors.

0